Strømsparingstips og belysning

Spar strøm med disse tipsene fra Christiania Belysning

 

Høye strømpriser og strømkrise er et stort og viktig tema for tiden. Selv om det ikke er belysningen som nødvendigvis utgjør den største delen av strømregningen, er det likevel slik at alle monner drar. Christiania Belysning har gode strømsparingstips til deg.

1. LEDLYS

LED lys er den største endringen som har skjedd for lysfaget siden oppfinnelsen av lyspæren. LED har mange fordeler, blant annet at det har et lavt strømforbruk og mye lavere sammenlignet med glødepærene. Hos Christiania Belysning *sted* kan du få LED-lyspærer til lampen din, samt lamper med integrert LED, som i mange tilfeller er utbyttbart. Har du lamper med gamle glødepærer anbefaler vi å bytte til LED lyspærer.

For å ta et eksempel koster en LED-lampe på 6 watt 20 kr hvis den står på 24 timer i døgnet i 31 dager. Dette er basert på strømpris på 450 øre/kWh. En glødepære på 60 watt koster henholdsvis kr 200 med denne strømprisen.*

2. SENSORPÆRER

Sensorpærer, særlig brukt til utebelysning, er en fin måte å spare strøm på. Disse pærene skrur seg på når det er mørkt og av når det lysner. Hos oss får du sensorlyspærene og utelampene du trenger.

3. BATTERIDREVNE LYS

Batteridrevne lys er et taktisk energibesparende alternativ. Du kan lade dem når strømmen er billigst, og bruke dem når strømmen er dyr. Vi har også lamper som trenger batterier, og er i så måte et strømbesparende tiltak.

4. TIMER-FUNKSJON

Lamper med timer er et godt energibesparende tiltak hvis du glemmer å skru av lyset f.eks. Vi har flere lamper med timer-funksjon, der du kan velge hvor mange timer lampen skal lyse av gangen, eller skru den helt av.

* Beregningen er basert på strømpris på 450 øre/kWh, som var snittprisen i september 2022 for område øst. Prisen er oppgitt uten strømstøtte. Vi har bruk 24 timer i døgnet og 31 dager i vårt regnestykke. Kilde: minspotpris.no.

Previous
Previous

Lag din egen halloweenpynt

Next
Next

Lys opp mørketiden