Oppskrift på Fastelavnsboller
Fristende, nystekte boller fylt med syltetøy og luftig krem, markerer tradisjonelt fastelavn. Denne oppskriften gir 12-15 saftige boller.
1 porsjon: 12-15 boller.
Ingredienser
Bolledeig
600 g hvetemel
1 pk tørrgjær
100 g sukker
0,5 ts kardemomme
0,5 ts bakepulver
0,5 ts salt
100 g smør
3 dl melk
Fyll
6 dl kremfløte
2 ss sukker
1 ts vaniljesukker
syltetøy
melis
Slik gjør du
Bolledeig
1. Ha de tørre ingrediensene i en stor bakebolle og bland sammen. Smelt smør sammen med melk i en kjele. Væsken skal holde maks 37 grader.
2. Hell det i de tørre ingrediensene og rør godt sammen. Elt deigen godt til den er blank og smidig på et melet bord, eller i kjøkkenmaskin med eltekrok.
3. Dekk deigen med plast og sett den et lunt sted. La den heve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
4. Velt den ferdighevede deigen ut på et bord, og elt den et par minutter. Del deigen i 12-15 like store emner og rull disse til boller.
5. Plasser bollene på et stekebrett dekket med bakepapir og la dem etterheve 30 minutter.
6. Stek bollene: Pensle med pisket egg og stek på 225 grader midt i ovnen, i ca. 10 minutter.
7. Stek bollene på 225 grader midt i ovnen, i ca. 10 minutter.
Fyll
8. Pisk krem av fløten iblandet vaniljesukker og sukker.
9. Del bollene i to og fyll dem med syltetøy og nypisket krem.
Tips: Dryss gjerne over melis før servering!